7 juni 2020
15:30

Vejby IF

Referat: Ängelholms FF - Vejby IF

Efter förra veckans derby var det dags för ännu ett, denna gången mot Ängelholm! Sune är tyvärr fortfarande skadad och ersattes av Albin, i övrigt var det dem vi har. Dock fick Liam problem med sina knä på uppvärmningen, och han får ta på sig handskarna istället. Vi startar lite sådär på den förhållandevis korta planen, och de lyckas frispela sin snabba anfallare som bara placerar in den tidigt. Efter nästan 20 minuter anfaller de på högerkanten, och vi lyckas inte fylla på i mitten och de sätter ännu ett friläge (offside?). När de ser ut som att vi får gå in i paus med två mål ner bryter sig Albin ned på kanten och spelar Muchi, som gör sitt första mål i den orangea tröjan! Psykologiskt viktigt mål, som förstärker vår känsla i paus att vi egentligen är de bättre laget. Det visar vi också i andra, när Albin bara tre minuter in bryter oss ned på andra kanten och spelar snett inåt till Kalle som kvitterar. Vi börjar hittar spelet ordentligt och pressar ned motståndarna, vilket leder till att vi får en straff som Kalle sätter. Till slut får även Albin göra sitt mål (då han bränt några lägen), från 2-0 precis innan paus till 2-4 i mitten av andra. De sista 10 sätter de oss under press, men istället för att kapitulera hittar Troy övertaget på sin ytterback och serverar första Albin, sedan Wilmer (första Vejby-målet även han!), vilket gör att vi har en 2-6 ledning in i pausen.

Inför tredje pratas det mest om att fortsätta spela som vi gör, och hjälpas åt där bak för att stänga ute deras anfallare. Vi lyckas med detta trots att de gör periodens första mål (offside?), men det var också den enda farligheten de hade, då Hugo rensade bort bollen så fort den närmade sig vårt straffområde. Framåt fortsatte vi spela bra fotboll, och även om det "bara" blev varsitt från Troy och Albin hade vi helt klart bud på fler. 3-8, och änne en bra match. Ett extra plus till backlinjen, och i synnerhet Hugo, som trots att Ängelholm har ett par snabba och giftiga anfallare mer eller mindre håller de i schack hela matchen. De lyckas bara göra tre, varav två på offside, och skapade inte så mycket utöver. Jag får väl erkänna att jag blev nervös när Liam ställer sig mellan stolparna 10 minuter innan avspark, men han motbevisar min skepsis och gör ett par riktigt bra räddningar! Nu är det bara två matcher kvar för vårsäsongen, där vi börjar med att åka till Helsingborg på söndag för att slå Eskilsminne.